divendres, 24 de maig del 2013

2014, al Bages també "Decidim Llibertat"

Abans d'acabar aquest mes de maig recollim des d'ERC Bages algunes notícies sobre la campanya "2014, Decidim Llibertat". En Lluís Oliveras està convençut que és un molt bon exemple de l'esforç que des d'Esquerra estem fent per encarar el futur del país. I des del despatx a Manresa, en Miquel Àngel Alfaro treballa amb paciència. El resultat serà un altre butlletí, entesos. Però, sobretot, hi ha aquesta sensació d'esforç compartit. D'una campanya que es fa a base de dotzenes d'actes aquí i allà. Com diu l'eslògan, "empenyent  el país cap a la llibertat, la prosperitat econòmica i la justícia social".

No és retòrica ni propaganda: siguem conscients que, per primera vegada en la història, el dret a decidir el nostre futur com a poble és avui al programa de govern per al proper 2014. Al del Govern! I cal estar a punt. Dotar-nos d'arguments i complicitats. Trenar una bona xarxa per suportar el joc brut que ja notem a l'espatlla. Per respondre totes les metides que ja han començat a circular. Per superar tots els temors que ens volen infondre.

La recepta no pot ser altra que parlar molt i amb tothom. Amb aquella humilitat i fermesa que reclama Oriol Junqueras. Oberts a totes les sensibilitats i a tots els orígens. Per treballar plegats. Perquè només plegats aconseguirem construir aquest nou país que volem per a tothom, vingui d’on vingui, amb educació i salut de qualitat, amb una democràcia participativa, amb feina i amb futur. Al Bages tot just hem fet els primers actes i ja anem encarrilant els del proper mes de juny. Però la resposta que hem obtingut a Cardona, a Sant Vicenç, a Navarcles o Santa Maria d'Oló no només és multitudinària sinó del tot nítida: si volem, podem guanyar la llibertat. Junqueras ho sintetitzava així, dissabte passat a Cardona: "L'única esperança que té aquest país és la seva gent, ja que és votant que guanyarem la partida". Perquè estem pel dret a decidir, i tot indica que decidirem independència. Per això és, també, que ens tenen por. Per això cada dia bramen més. Perquè ja saben que contra la voluntat d'un poble no hi podran fer res.

Un agraïment a Marc Sanglas, a Alfred Bosch i al propi Oriol Junqueras, que cada cap de setmana s'hi acaben d'escarrassar, també al Bages. La foto és del face de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, però m'ha semblat tan il·lustrativa que no m'he estat de pispar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada