diumenge, 7 d’abril del 2013

ERC a Castellnou de Bages

Ahir es va presentar a Castellnou de Bages la nova secció local d'ERC. Val la pena adonar-se que arreu del país encara hi ha gent -i n'hi ha molta!- disposada a complicar-se la vida per la comunitat. Des d'una entitat o des d'un partit polític. Des d'ERC, per exemple. Ningú hi guanyarà diners i tots hi arrisquen el nom i prestigi. Amb voluntat de canviar les coses, i canviar per millorar-les. Més enllà de la rutina o les renúncies. Sense mandra. Així mateix ho vaig escriure per a ManresaInfo...

La nova secció local d'ERC a Castellnou de Bages

Presidint tot el Bages, des del Serrat de Castellnou ahir vam celebrar la constitució de la 26ª secció local d’ERC al Bages. El fet no passaria d’anècdota si no fos que, en realitat, constituir una secció local en un municipi petit com Castellnou del Bages reclama un esforç i compromís més que notables per part de tots els seus integrants. Perquè requereix, més enllà de l’estricta militància, una elevada capacitat d’establir complicitats, de trenar propostes amb gent de sensibilitats diverses. Altrament, quin sentit tindria en un municipi de tot just 1200 ànimes? Això és política, sí, i política de primera mà. Avui, com sempre, absolutament imprescindible.

I bé, estem parlant d’una desena de militants i simpatitzants dels que s’arromanguen. Han escollit Juli Navio de president i s’han organitzat
les tasques fins i tot entre aquells que no formen part de l’executiva local. Ho trobo un indicador fantàstic i, contra la lògica dels partits tradicionals, em desperta encara més confiança. Això i per la gent que hi reconec, la Montserrat Pérez, Conxita Llobet, Dolores Pina, l’Estanis, el Domènec... Segur que faran molt bona feina!

El primer tast, avui mateix. Amb la participació de Marta Rovira, secretària general d’ERC, han reunit fins a vuitanta persones a la sala Montserrat i de debò que la reunió feia goig. Amb gent gran i gent jove, amb escèptics i amb entusiastes. Amb cares reconegudes d’altres formacions. Tothom hi ha estat benvingut.

Hi ha hagut un record per Ramon Quer i per en Francesc Torres, que en el seu moment ja van obrir escletxa. Juli Navio, encara a peu dret, encoratjava tothom a incorporar-se al nostre projecte republicà i per la independència. A la taula, l’acompanyaven Laura Vilagrà, alcaldessa de la veïna Santpedor per ERC, i en Lluís Oliveras, president comarcal d’ERC. Tothom ha coincidit a remarcar la importància del moment polític la necessitat de treballar-lo des de la base. “Qui ho diu que fer política no serveix de res?” es preguntava Marta Rovira. I repassant la cruïlla on som, rebutjava el pressupost que el Govern de la Generalitat prepara: “Sembla que el nostre dret a decidir es limita a decidir on retallem. I més retallades són inadmissibles!”. L’ambient era el de conversa tranquil·la però els arguments s’han desgranat amb fermesa, també en el torn obert de paraules. Com que la llista de serveis a tancar és impensable (no compliríem la meitat dels objectius de dèficit ni si prescindíssim dels 17.000 mossos, la Corporació de ràdio i televisió, l’Hospital de Bellvitge i el tancament de la Universitat Autònoma i la Politècnica!). A la recta final, Marta Rovira ha vaticinat que la consulta haurà de ser molt aviat i, per deixar-ho clar, també ha afirmat que no cal que l’empari cap norma: “La democràcia és universal. ¿La Constitució espanyola no neix de la democràcia? Doncs, per sobre seu hi ha sempre la democràcia. I nosaltres, democràticament, tenim tot el dret a decidir”. A Castellnou del Bages, avui, l’assentiment era gairebé unànime.

Publicat avui a ManresaInfo

Minuts abans de començar l'acte: Marte Rovira acompanyada de Lluís Oliveras saluda la nova secció local, amb en Juli Navio i Montserrat Pérez, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada