dilluns, 17 de juny del 2013

Predicar amb l'exemple la sobirania fiscal

Avui la portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha anunciat que demà mateix els diputats i diputades d'ERC al Parlament, tal com ja van fer els tres del Congrés de Madrid, faran arribar la seva declaració de Renda a l'Agència Tributària Catalana. Simó ha manifestat que "cal donar força a l'Agència Tributària Catalana, musculant aquesta entitat perquè, quan arribi el moment, sigui l'administració tributària de referència de tota la població catalana". I el primer pas, és clar, és liquidar cadascú els seus impostos a través d'una Agència pròpia.

Les declaracions de Simó han coincidit amb la xerrada que aquest mateix vespre ha fet a Manresa l'advocat Daniel Laspra. Convidat per ERC-Bages, Laspra coincideix en la necessitat d'aconseguir, en un breu termini, la gestió, recaptació i liquidació íntegra dels impostos des de l'administració catalana. És allò que hem anomenat sobirania fiscal. Al capdavall, de què serveix l'esfoç i el treball -i fins matinar, com recomana Guardiola!- si any rera any veiem com més de 16.000 milions d’euros se'n van cap a l’Espanya burocràtica? Se'n van per no tornar! Malversats. Recursos que haurien de contribuir a millorar el nostre estat del benestar, que ens haurien d'ajudar a entomar les dificultats dels nostres temps...

Per això des de fa molts anys des d'ERC defensem que els impostos dels catalans es recaptin i es liquidin a casa nostra. Perquè entenem que hi tenim dret i perquè és de justícia que serveixin per finançar les polítiques públiques que el nostre país necessita. Per això l'Estatut del 2006 preveia una Agència Tributària Catalana. I per això, des de 2010, tenim un procediment escrupolosament legal per desenvolupar-ho.  Contrastat per uns primers ciutadans valents. Continuat per una dotzena de petits ajuntaments. I a poc a poc, s'endevinen resultats. Fem-ho imparable?

Aquesta ha estat la proposta de Danel Laspra aquest vespre: fem com faran demà els diputats d'ERC. La mecànica és la mateixa: podem fer el pagament a l'Agència Tributària Catalana que, ara mateix, dirigeix el manresà Joan Iglesias. Omplim-los de paperassa i ingressem-los els diners de la declaració trimestral d'IVA o, aquests mateixos dies, la declaració de renda. És fàcil!

És fàcil, sí, i acabarà per ser utilíssim. De primer perquè -sigui quina sigui l'actitud d'alguns funcionaris- resulta que és legal. En segon lloc, perquè tal com desitgem, ingressa els diners a la Generalitat encara que, de fet, siguin immediatament traspassats a Madrid. Però allò que compta és que, d'una banda, comencem a recollir informació i, encara més, comencem a crear la pròpia caixa. Que és el que fa més por als unionistes espanyols! ¿O no serà més senzill, amb la caixa plena, negociar el futur de la nació? Segur que sí!

Acabo: la proposta ja és al nostre abast. La tramitació és molt més simple del que a priori puguem pensar -fonamentada en una consignació del pagament a l'Agència Tributària, model S-26. La resta, com sempre, programa Padre complet i, això sí, notificació a l'ATC que els hem fet un ingrés. I doncs, voleu intentar-ho? Consulteu a Internet, consulteu el vostre gestor o adreceu-vos a fiscal@catalunyadiuprou.cat L’onada sobiranista que viu el nostre país té molt singularment en la reivindicació de la gestió dels impostos un clam unànime. Informeu-vos, que això s'embala. I, plegats, no només aturarem aquest espoli sinó que podrem fonamentar amb molta més solidesa el nostre futur nacional.

A la foto, Albert Mulero acaba de presentar l'advocat Daniel Laspra, a la seu d'ERC Manresa. Laspra no és un passerell precisament: treballa en equip des de fa tres anys aquesta fórmula de musculació de l'Agència Tributària Catalana, sense que fins ara els hagin tombat res. Els més batalladors segur que us sona el seu nom: també va oganitzar una molt bona part de la defensa jurídica del "no vull pagar" a l'autopista.

Avui, dimarts, la notícia a Vilaweb: sobirania fiscal pràctica des d'ERC i la CUP. I un apunt frívol: en Laspra, encorbatat, és tot un altre! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada