dimarts, 30 de setembre de 2014

Un clam pel 9N des de cada municipi

Abans no me'n vagi a dormir, abans els esdeveniments no s'acumulin, abans que demà no calgui tornar a concentrar-se, vull deixar constància d'aquest vespre multitudinari, inesborrable, davant gairebé tots els ajuntaments de Catalunya. A Manresa també hi érem, i per milers: feia goig. I en feia sobretot comprovar la diversitat de gent, d'idees i d'edats que aplaudíem i cantàvem. que cridàvem in-inde- independencià… Valents i coratjosos, serenament. I animats davant les adversitats i fins les quatre gotes del xàfec que al capdavall ens han respectat. Érem milers, sí. I més que en serem el proper 9N. En Josep Camprubí, ara com fa gairebé quaranta anys, ha dirigit una litúrgia austera però carregada de sentit, i ens ha llegit el manifest que, amb voluntat unitària, s'ha elaborat des de l'ANC i Òmnium. Després dos nois més han llençat tambe un missatge de desobediència amb aires de predicot i, en acabat, en Joan Bozzo encara ens ha dirigit el cant dels Segadors. Estàvem fent història i tothom, em penso, n'era conscient. Talment que aquesta ha de ser la campanya política de la nostra vida: li hem compromès tot, a canvi d'uns dies de glòria que sabem a l'abast. Ara és, doncs, l'hora.

MANIFEST EN DEFENSA DE LA CONSULTA 
DEL DIA 9 DE NOVEMBRE

Ahir vam viure un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país. Una nova negativa de l’Estat a la voluntat d’aquest país d’expressar-se a les urnes. Un nou cop de porta a la democràcia.

Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia.
El dia 11 de setembre gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem. El 80% de la ciutadania d’aquest país reclama votar. Una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya reclama votar. Més del 90% dels ajuntaments d’aquest país ja han deixat molt clar que el 9N votarem.
Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic.
Ahir el Tribunal Constitucional espanyol ens mostrava la seva total dependència del poder executiu i posava en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques. I, encara més important, ahir va quedar clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conficte polític.

Així doncs, just avui, decidim posar en marxa aquesta campanya que ens ha de portar fns a les urnes el proper dia 9 de novembre.

Som davant de la gran oportunitat històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, iniciem la campanya unitària Ara és l’hora.
Votar és democràcia! I el dia 9 de Novembre votarem. I guanyarem

Dilluns, 29 de setembre de 2014, campanya unitària “Ara és l’Hora"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada