dilluns, 12 de maig del 2014

Kapretz a Clapers (comencem un nou país)

Ahir diumenge, enfilant l'Eix Transversal, em vaig plantar en mitja hora a Clapers, sortint per Horta d'Avinyó: set quilòmetres de pista passant per Masia Abadal. Vinyes i boscos en un dia que era primavera pura. En acabat, un últim coll us descobreix la masia i gairebé diries que se sent l'olor d'arròs, que és olor de casa i de festa, olor que fa gana.

A Clapers ens hi vam reunir tota la colla d'ERC Bages i la cosa no tindria més història si no fos que ens hi acompanyaren dos candidats a les properes eleccions europees: en Joan Badia i, molt especialment, la Marie Kapretz. Especialment, sí. perquè la Marie, que ocupa la cinquena posició a la candidatura, és una berlinesa instal·lada de fa alguns anys a Cercs. Dissenyadora gràfica, va deixar la capital d'Alemanya per estudiar a Barcelona i, al capdavall, instal·lar-se en un petit poble de muntanya. Hi ha fet arrels i família, i també s'hi ha compromès: ara mateix, és regidora d'ERC a Cercs. Què més li podríem demanar? Doncs li vam demanar, aquest mes de gener, que ens ajudés a formar part de ple dret a la Unió Europea.

I per això vam anar a fer un arròs a pagès. Per compartir una estona amb algú que ens és proper i llunyà, que parla del país des d'una europeïtat inqüestionable. I que ha decidit fer seva la nostra causa. Al capdavall, una llista és una llista, i el número 5 de la Marie Kapretz -o el 24 d'en Joan Badia!- faran molt difícil que s'asseguin al Parlament Europeu. Però no podria pas ser que els nostres candidats passin per ser persones anònimes. No. La Marie Kapretz és una persona autèntica, amb una història real i un compromís de veritat. Que arrenca al municipi. I que el vol projectar per tot Europa. A l'hora del cafè, un discurs breu, de bon escoltar: "Serem a Europa per millorar la vida de la gent, tal i com ja ho estem fent des dels fonaments, des del municipalisme". I per explicar un nou país, que és un projecte col·lectiu, inclusiu i pacífic. I per transformar una UE que, malgrat l'encert fundacional, no ens acaba pas d'agradar com avança. 

En acabat, solemne, en Lluís Oliveras com a president comarcal d'ERC, va tancar l'acte demanant que el 25 de maig tothom vagi -i faci anar!- a les urnes. Perquè aquestes eleccions europees són una oportunitat per als catalans, no només per influir a Europa, sinó per "incrementar la participació de les darreres vegades i donar una lliçó de democràcia. Només falten sis mesos pel 9 de novembre, i a cada pas hem de guanyar legitimitat cara a la votació de la consulta". 

La canalla ha començat a desfilar fins l'era. Semblava que havia de ploure i tot. La Marie Kapretz venia de Torelló i se n'anava a Igualada. Quin tràfec! Ara l'un, ara l'altra, la quarentena de militants hem buidat el menjador. Distesament en Joan Badia ens recordava que, amb la independència, aconseguiríem fins setze representants. Sa mare ja el veu a Brussel·les!. Rient, hem brindat per totes les mares d'Esquerra i encara ens hem conjurat a omplir el teatre Conservatori el proper dilluns 19, a Manresa. Perquè en aquestes eleccions europees comencem el nou país. Perquè cal que omplim les urnes del 25M de vots per a aquest nou país i per una Europa nova. Serà la millor manera de fer-nos escoltar i, encara, de que ens prenguin seriosament. 

La foto, amb Marie Kapretz i Joan Badia signant una estelada de record per en Pep Canals, de Mura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada