divendres, 23 de maig del 2014

Amb ERC, les europees al Bages

Diuen els manuals que una campanya política mai no s'acaba. Que és sempre que cal difondre missatges, que és cada dia que cal sumar complicitats. I amb tot, també és veritat que la litúrgia de quinze dies de campanya electoral posen a prova les organitzacions polítiques: mobilitzar tots els recursos, redoblar els esforços, multiplicar les adhesions. I evidentment, al darrera hi ha d'haver veritables equips humans, des de la primera encartellada. Les millors complicitats se sumen amb l'escala a coll i posant brides, de nit i sota els fanals.  I xerrant, i escoltant, i organitzant trobades. A Castellbell i el Vilar. I a Navàs. A Artés, a Callús i a Cardona, a Santpedor i a Navarcles… xerrades i parades informatives. També a Manresa, en un acte central que vaig condensar pel butlletí electrònic. Conscients que aquest 25 de maig és tot just el preludi del proper 9 de novembre. I que, des de les 8 del vespre, en podrem seguir l'escrutini per acabar celebrant-ho plegats (al VeGé del carrer Sobrerroca, 38: tothom hi és convidat!).

ERC omple el Tori en l'acte central de campanya al Bages

Dilluns entràvem a la recta final d'aquestes eleccions europees. I a Manresa el cartell era més discret que a d'altres caps de vegueria, amb un Terricabres per vídeo ja que el natural ens l'havia pispat a darrera hora una tele de Madrid. Però va estar molt bé tot plegat: tot just setanta minuts que van funcionar rodons, davant de més de 400 persones escoltant Marie Kapretz, Alfred Bosch i -tancant l'acte- Marta Rovira: "Ens fa il·lusió tenir un estat, un nou estat d'Europa a servei de la majoria i no pas d'uns quants escollits".

De primer, van escoltar Marie Kapretz, número 5 de la candidatura d'ERC i Nova Esquera catalana. La Marie té la mentalitat i fins l'estructura òssia plenament centreuropea, que per això va néixer a Berlín l'any 1968. I ara mateix, des del Berguedà, es compromet a repensar Europa i a dur-hi l'esforç del nostre municipalisme. Políglota eficient -domina fins cinc llengües!- s'arrenglera a les posicions més transformadores per sacsejar el continent des d'aquest nou país que estem construint…

Alfred Bosch, distesament, va explicar-nos algunes converses que els darrers mesos ha mantingut amb els seus "amics" Margallo, Montoro i Rajoy. Semblava una broma però a poc a poc ens vam anar alarmant tots. Quins paios! La urgència es va fer encomanadissa però cal l'esforç de tots plegats i, des d'ERC, hi comptem. Potser per això Bosch sentencià: "El 25 de maig farem història i el 9 de novembre… ni us ho explico!"

Al capdavall Marta Rovira se situà en el moment històric que estem vivint: "Cada vegada som més a defensar la independència no pas com a objectriu sinó com a mitjà per un nou estat, absolutament diferent del que fins ara hem patit". Després un repàs als atacs a la llengua, a l'escola, a la televisió. I encara més: les tarifes elèctriques, els preus d'internet, el rescat d'autopistes o els quilòmetres de tren de gran velocitat. Tot car i, sovint, innecessari. I doncs tot empeny en la mateixa direcció i per això, la secretària general d'ERC reclamà per al proper 25 de maig que totes les paperetes diguin "Catalunya, nou estat d'Europa". Perquè volem ser a Europa i decidir-ne el futur. Sense intermediaris. I com que el 25M és el preludi del 9N la recomanació fou clara: cal anar a votar massivament.  En Terricabres, des del vídeo, ho subratllà entusiasta.

La foto, molt oficialista, abans d'entrar al Tori, tot just salvat pels vots dels manresans. Mireia Estefanell, Pere Culell, Marta Rovira, Alfred Bosch, Marie Kapretz, Dionís Guiteras i Lluís Oliveras.  En acabat, un pa amb tomàquet a Las Vegas -gràcies Pili!- i cop de furgoneta fins a Barcelona amb els Mulero per acompanyar Alfred Bosch. Sempre s'aprèn alguna cosa... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada