dijous, 21 de juliol del 2011

Això del Consell Comarcal

Demà al migdia es constituirà el nou Consell Comarcal del Bages. Arribar-hi no ha estat senzill però, al menys, ha estat útil. Que parlant de Consells Comarcals ja és dir molt! El governaran setze consellers, suma d'ERC, PSC i ICV. Un altre cop el tripartit? Jo no ho diria així. Diria, això sí, que CiU no va saber interpretar els resultats del 22 de maig i que amb els seus catorze consellers va donar per feta "la presidència" i potser col·laboracions puntuals de tercers...  En fi, era la seva responsabilitat com a força més votada provar de fer govern. No se n'ha sortit potser perquè les habilitats no vénen soles. I perquè calia ambicionar un projecte, no pas l'habitual nevera de càrrecs a la fresca que eren els primers Consells Comarcals d'aquest país. Sigui com sigui, ara fa cinc setmanes, les forces d'esquerres vam començar a trenar un acord, vist que CiU no avançava. Un acord que té el suport de la CUP en l'acte d'investidura de demà encara que, em sap greu, a la fi no ha volgut incorporar-se a govern. I amb tot, hi torno, allò que compta no són només els acords "de representació" sinó, especialment, un document programàtic expressió de voluntats i compromís de treball que n'ha resultat. Treball a quatre mans -ERC com a segona força al Bages, però també amb PSC, amb ICV-EUiA-E i la CUP. I la voluntat de trobar l'endemà mateix de la investidura -Adriana Delgado, regidora per ERC a Sant Vicenç de Castellet, dona, jove i carregada d'il·lusió- complicitats amb la resta de forces democràtiques. Els detalls ja els explicaran demà els diaris. Però els que hi hem batallat -el terme no és metafòric- amb paciència i sense caure a paranys i provocacions avui estem contents -i demà ho celebrarem, és clar.

(La foto, a la roda de premsa d'aquest migdia. Amb en Lluís Oliveras al mig, president comarcal d'ERC, que ha demostrat paciència i habilitat. I que ha fet que el pacte sortís, i sortís bé, amb molt més futur que no pas els que els habituals del pessimisme li pronostiquen...)

1 comentari:

  1. Hola, Ramon. És una històrica i penosa realitat la baixa -en alguns moments gèlida- temperatura política del Consell del Bages. Així ho han volgut tots els partits que fins ara hi han tingut representació. Jo hi vaig treballar durant dotze anys i en vaig ser un desesperat testimoni. N'hi ha hagut -cal ser just- que han volgut sortir de la nevera. Són casos comptats i, per tant, de gran mèrit. Han conegut l'escalf dels serveis socials, del medi ambient, de les noves tecnologies, de la joventut, de l'educació... i s'hi han arraulit al costat i de la mà dels tècnics. I així han pogut veure que a la mateixa cuina, convivint amb la nevera política, hi ha un formidable forn d'idees, d'empenta i de coneixement. Espero amb emoció el dia en què l'equip de govern en pes decideixi desendollar una vegada per totes el combi -nevera i congelador- polític del Consell. Serà un gran dia, perquè tots els consellers comarcals prendran consciència que més enllà del despatx de presidència i de la sala de plens hi ha vida.

    ResponElimina