dissabte, 14 de juny de 2014

El congrés d'ERC Bages: vius i coratjosos

Ahir vam celebrar Congrés comarcal d’ERC, al Casal del poble, a Callús. Ens hi aplegàrem fins a setanta persones representant 24 municipis. Diguem, pels que no sovintegeu aquesta mena de litúrgies, que feia goig. I que s'hi estava bé: en acabat l’acte, encara, molts vam quedar-nos a sopar al mateix vestíbul del Casal.

L'objectiu no passava de fer compte de resultats -els resultats extraordinaris de les eleccions europees- però, també, mantenir activats tots els amics i militants per acarar el proper 9N i -importantíssim!- les properes municipals de 2015. En xifres, en Lluís Oliveras com a president comarcal va manifestar la satisfacció i el reconeixementa a l'esforç de tots plegats per aconseguir  un increment de 30,22%. "Hem passat dels 6691 vots als 19545, i ens situen com a primera força a 17 municipis del Bages!”. Ara bé, el repte més important com a ERC-Bages és “aconseguir passar de les 28 candidatures de 2011 a les 35 de l’any vinent”. Ras i curt: volem ser presents arreu del Bages. I ho podem fer, encara més si tenim en compte que els dos darrers anys han conegut un increment del 23% de militats, un altre bon símptoma del creixement d’ERC a la comarca. En Lluís Oliveras, ànima de poeta, acaba la intervenció amb Xavier Sarrià: Coratge.

Després vingueren els informes econòmic, d’organització o de comunicació. En Miquel Leon projectà seriós totes les xifres a la pantalla. Menudetes, la veritat. Ell mateix va demanar-ho: "Que veieu res?" La resposta, unànime, fou que no. "Doncs entesos, ja està bé!". L'assemblearisme i la transparència a ERC tenen aquestes coses, això i ara mateix l'absència de conflictes. No sempre hem tingut períodes amb tanta comunió…

Els principals acords del vespre van ser aprovats per gairebé la totalitat dels presents. Sempre hi ha, és clar, aquell vot negatiu o fins un parell en blanc que permeten el comentari tòpic -incomprensible als més joves- de resultat "a la búlgara" com si aquesta fos l'unica aportació que ha fet Bulgària al llarg de la seva història a la humanitat. Tant se val. D'entre els acords, el relleu de Laura Vilagrà com a Secretària de política municipal per l'actual regidor de Castellbell i el Vilar, Albert Mulero. D’altra banda, es cobreix una vacant al Consell Nacional d’ERC amb Marc Aloy, president de la SL de Manresa. 

A la cloenda, Dionís Guiteras, diputat de la Catalunya Central, fa un repàs en viu i en directe als temes que té oberts al Bages (l'abocador de Sant Mateu, la C-55 o el Pla de desenvolupament rural). Finalment, Josep Carrapiço, Secretari Nacional d’Organització encoratja tothom a treballar més i millor encara. “Hem d’estar contents dels resultats però no pas cofois, i hi ha molta gent a qui encara no els ha arribat el nostre projecte social i nacional. Toquem de peus a terra sempre: ens queda molta feina a tots per fer!”. Però és una feina agradable: rebem complicitats d'arreu. I a més a més hi ha el punt de gana necessari per atacar l'amanida. 

A la porta, l'Agustí Lleyda i el Miquel Àngel Alfaro van despatxant caixes de cervesa Republi.cat, a veure si s'acaben. En Carrapiço, que ha sortit un moment a fer el cigarret ho sentencia:  "Si hi som per fer política, no ens emboliquem a fer cervesa, que encara ens les haurem de beure totes". L'home no ho sap, però l'ha clavada. I no res, que ens n'anem a dormir cofois, gairebé diria, sinó que no podem dir-ho. Disciplinat, m'adormo doncs pensant en tota la feina que ens vé a sobre -i amb la samarreta a punt de Somescola perquè avui, dissabte, la batalla continua…

La foto, una d'aquelles imatges que reforcen l'equip i fan detentetes als adversaris: fem tropa de debò!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada