dimecres, 4 de setembre del 2013

L'aniversari d'"Una altra educació és possible"


De fet, l'aniversari devia ser la tercera setmana d'agost, però el cas és que ho celebrem avui, amb una xerrada a la Plana -Xavier Gimeno: innovació o revolució educativa?. Aleshores m'hi va embolicar en Joan Morros que s'havia trobat a Barcelona l'Alba Farreres: -"si et ve de gust, serà només passar una pel·lícula...". I gairebé no sé com ha anat que aquest Col·lectiu "Una altra educació és possible" ja  ha complert el primer any. Amb els objectius i l'energia del primer dia, quan ens vam adonar que aquest espai de diàleg i debat era no només necessari, sinó esperat. Doncs no res, tornem-hi: és una altra manera de començar el curs. Compartint idees. Compartint dubtes, neguits i entusiasmes.

I perquè tothom n'estigui al cas, hem versionat un text per als mitjans de comunicació locals. El meu, per a ManresaInfo avui, és aquest:

El col·lectiu “Una altra educació és possible” compleix un any

Ara fa un any que un grup de pares i mares, alumnes i educadors vam organitzar a Manresa la projecció La educación prohibida, una pel·lícula que s’havia estrenat uns dies abans a Buenos Aires i a més de 150 sales independents d’arreu del món. La resposta que vam trobar –omplir tres dies seguits la sala de la Plana de l’Om!- ens va fer pensar si no seria interessant continuar fomentant el debat a l’entorn de l’escola i,  encara més, establir nous diàlegs orientats cap una educació integral. Allò que a la pel·lícula en deien "centrada en l’amor, el respecte, la llibertat i l’aprenentatge".

Per tot plegat, ara fa un any, una desena de persones ens vam aplegar sota el nom de Col·lectiu “Una altra educació és possible”, amb l’objectiu únic de treballar per promoure la reflexió, el debat i l’acció al voltant de l’educació a la nostra comarca. Dotze mesos després estem força satisfets de la feina feta: un cicle de xerrades, taules rodones, trobades amb pares i educadors, projeccions de cinema... i fins un sant Jordi per a nens i nenes al pati del Casino. Hem col·laborat amb el departament d’Educació Infantil de la FUB, amb el Projecte Educatiu de Ciutat i, força sovint, amb Cine Club Manresa.

I en tot aquest temps valorem també l’acceptació, que sempre ens ha semblat bona, talment aquest diàleg educatiu fos esperat. Una complicitat que ens fa estar il·lusionats per continuar provant de dinamitzar l’educació en tots els seus àmbits i amb tots els agents educatius. Una complicitat que voldríem mantenir el proper curs, aquest que ara mateix és a punt de començar.

És per això, per celebrar aquest primer aniversari del col·lectiu, hem organitzat una xerrada d’inici de curs per avui dimecres 4 de setembre, a les 7 de la tarda, a l’Auditori de la Plana de l’Om. Ens hi acompanyarà Xavier Gimeno, professor de pedagogia de la UAB amb un títol contundent: Innovació o revolució educativa?. Veniu i també podreu dir-hi la vostra. I a la sortida, tranquil·lament, encara tindrem temps de compartir noves propostes.

Publicat avui a ManresaInfo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada