dimarts, 2 de juny del 2015

Creix el compromís d'ERC arreu del Bages

Fa quatre anys, per allò de mantenir actiu el meu compromís polític, vaig assumir la secretaria d'imatge i comunicació d'ERC-Bages. Això vol dir, tot sovint, provar de sintetitzar idees del grup o -també- resoldre anònimament alguns textos de circumstàncies. Al "Tomba que gira" n'hi he abocat prous. Com ara aquest, que recull contingudament les valoracions del 24M i on, prudent, hi estalvio detalls atrapats al llarg d'una setmana d'assemblees i reunions, de visites i de comentaris -alguns d'històrics, d'altres de malaltissos, tanta és la humanitat en que ens rabegem. Però, no és això també la política? Doncs vinga, el resum el publiquem així:

Després del 24M: ERC-Bages veu créixer el seu compromís

El diumenge 24 de maig, Esquerra Republicana va aconseguir a Catalunya els millors resultats des de 1979 en unes eleccions municipals, retornant amb força a les grans ciutats i també a l'àrea metropolitana. Ara mateix, doncs, ERC és la segona força municipal en implantació territorial arreu del país, i les 715 candidatures presentades han aconseguit doblar els nombre de vots respecte el 2011, creixent dels 257.000 als 512.000 (16%). El fenomen no és estrany al Bages, tot el contrari: els 13.847 vots de 2011 ara mateix han estat 21.656 (incloent-hi els municipis que ara pertanyen al Moianès), creixent del 18% al 28%, molt per sobre la mitjana nacional.

Diguem doncs, abans que res, que aquest és un resultat que genera obligacions, que reclama en aquests dies de confecció de pactes i governs, fer bons els nostres compromisos de campanya. Per tal d’arribar el proper 12 de juny amb el més alt grau de direcció o d’influència municipal que mai havíem conegut.

Estrictament, ara sense la nova comarca del Moianès, ens caldrà retenir aquestes dades: dels 30 municipis del Bages, ERC hem guanyat a 8 –repetim a Cardona i Santpedor, a Sant Feliu Sasserra, Avinyó i Gaià, i incorporem Fonollosa i Callús! En conjunt hem obtingut 19.071 vots, el 25,82% de les paperetes. Certament, CiU amb 3000 vots més conserva la primera plaça, però les distàncies ara ja són francament curtes.

Podem concloure que els resultats són molt bons, que ho són. Però, sobretot, són uns resultats que ens obliguen a fer-ho més bé que mai. D’una banda perquè ens apropen als grans objectius nacionals –el sobiranisme creix amb ERC, que amb la CUP i CiU arriba a dos terços dels electors bagencs. Però hi ha, també, una demanda evident en avançar en les polítiques d’igualtat i justícia social. De transparència i de participació. I al Bages, la irrupció de 94 regidors, 11 consellers comarcals i fins un diputat provincial, s’hi ha de notar!

Molt singularment a Manresa, també s’han doblat resultats, superant per primer cop el sostre municipal de 5000 vots. Les 6391 paperetes de l’equip de Pere Culell assenyalen una responsabilitat inaudita: esdevenir, amb set regidors, el primer partit d’una oposició nítidament d’esquerres. I, al mateix temps, fer governable un ajuntament que –acomiadats el PP i PxC- hauria d’atendre les principals emergències socials, i actuar com a cap de comarca i fins de la Catalunya central. I bé, ningú va dir que seria fàcil, i encara menys, reposat. Però s’endevina apassionant i amb una capacitat de transformació que trobàvem a faltar.

Tornem-hi: amb aquests resultats, ERC-Bages pot exhibir un punt de satisfacció. Però el camí és llarg i, ara mateix, té l’horitzó del 27S per revalidar i acréixer una majoria favorable a la independència i la justícia social. No hi haurà cabrioles, no farem jocs de mans: ens cal continuar sumant persones compromeses amb el país i amb la proximitat del municipi. Sabem que els nostres principals objectius encara estan pendents. Per això la celebració ha de ser discreta i el nostre tarannà incansable: som l’independentisme amb major preponderància de l'esquerra i esperit de canvi. Ara que el nou país és més a prop que mai, ni ens distrauran ni defallirem. I sabrem donar la resposta que mereixen tots aquells qui ens heu fet confiança. -

Visiteu la pàgina íntegra aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada