diumenge, 25 de febrer del 2018

ERC Manresa, balanç i reptes de futur

Ahir vam fer córrer entre amics i militants un text que assenyala els darrers mesos d'un mandat municipal i la perspectiva d'un de nou en un escenari que mai havíem conegut. El nostre conflicte amb monàrquics i unionistes espanyols evidencia els vents de canvi que ara bufen. I això reclama fermesa i treball propositiu. No pas resistencialisme sinó voluntat de servei per transformar la realitat més propera, de cada barri, poble o ciutat. El resultat és una invitació a sortir de casa i participar-hi amb nosaltres...

ERC Manresa, balanç i reptes de futur

Dissabte passat l’executiva ampliada d’ERC Manresa vam realitzar la reunió semestral de seguiment del nostre treball a la ciutat. Perquè malgrat els companys empresonats, la repressió quotidiana o la nostra indignació, és imprescindible continuar avançant. Aquest cop, però, la trobada incorporava novetats, i això perquè l’any vinent hi torna a haver eleccions municipals. Així que, més enllà d’avaluar la tasca dels nostres representants a l’Ajuntament o, també, la dels nostres socis de coalició, la reunió va incorporar una segona part orientada a l’organització de la propera comtessa electoral.

Pel que fa a la coalició amb CDC –dos anys complerts des del 2 de febrer- la percepció és que estem avançant en el gruix dels compromisos adoptats a la campanya electoral de 2015. Aleshores ens vam presentar amb un programa fonamentat en 40 accions per transformar la ciutat. I bo, hem fet coses –només faltaria!- i hem col·laborat en d’altres fins a encarrilar o superar ara mateix més del 80% d’aquells objectius. Hem fet coses, i també n’hem après moltes, fins i tot com a resultat de conflictes. A l’horitzó hi continuem dibuixant aquesta nova República, fonamentada en uns municipis de benestar avançat, diversos, inclusius i cohesionats, amb una economia productiva en la qual tothom pugui prosperar i viure dignament. I per abastar-ho ERC es proposa, també a Manresa, tenir una major presència i lideratge.

L’any vinent, doncs, no n’hi haurà prou amb una relació de 40 propostes que, per la nostra gestió actual, podríem duplicar i triplicar. Certament caldrà continuar millorant la qualitat de Manresa, la dels serveis adreçats a les persones i la dels barris, amb una atenció especial al Centre Històric. Avançar en habitatge, en dinamització econòmica o l’Anella Verda. I encara, millorar la connectivitat amb l’àrea metropolitana o repensar actuacions atenent l’envelliment de la població. Per a tot trobarem propostes però em penso que allò més difícil, i al mateix temps més necessari, és saber trenar algunes idees força que reflecteixin un projecte de futur per Manresa. Una aposta que vagi més enllà d’un mandat, que superi les llistes d’actuacions, i redibuixar un horitzó transformador, que generi complicitats i fins un punt d’entusiasme.

És aquest el repte que ens esperona, i que ens torna a posar a prova com a organització: repensar la ciutat des d’una mirada netament republicana i una ètica que es vol d’esquerres. I com que ens agrada treballar des de la participació i transparència, per aconseguir-ho ens hem proposat d’obrir la nostra formació a totes les persones que tinguin ganes de dir-hi la seva, des discutir i proposar, fins a prendre les darreres decisions programàtiques. Amb encerts i amb ensopegades, que ja és així com ho hem anat fent sempre: no pas una qüestió entre militants i representants institucionals, sinó oberts a tots aquells agents més actius de la ciutat. Convençuts que aquest treball és la millor manera de fer política. A Manresa i a cada ajuntament del Bages, talment a tot el món.

Al capdavall encetem una campanya de llarg recorregut i, també, de grans expectatives. El resultat no serà només un candidat o una llista ordenada de persones, sinó un programa de futur, amb propostes i idees, i un equip ampli al darrera que hem de saber compartir amb la ciutat. I això, subratllem-ho, vol dir feina, canvis, generositat i aquell compromís que ha de caracteritzar ERC com a partit. Un compromís que també és de país. Perquè, més enllà de simbolismes, només pencant plegats i des de la proximitat construirem la nova República. Continuarem, doncs, arromangats com sempre. Ens hi voldreu acompanyar?

Ramon Fontdevila i Subirana
President d'ERC Manresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada