dilluns, 24 d’agost del 2015

Romeva a Manresa, Junts pel Sí

Raül Romeva va ser ahir a Manresa, en la campanya de proximitat que busca multiplicar candidats de Junts pel Sí. I va ser tot un èxit: vam registrar 109 candidats més que s'afegeixen als 41.000 comptabilitzats fins ahir. Més enllà de la xifra, però, era bo de veure la capacitat d'atracció que aquest home prodiga: els vianants que l'endevinen de lluny es fan un cop de colze i comenten "en Romeva!". La closca colrada, l'alçada que gasta i fins la caixa toràcica que l'oxigena són reclams poderosos sota una camisa de cotó negre i pantalons casual. En acabat són molts els que s'apropen i es fan la foto -amb el nen, amb l'àvia, amb la parella. Dues dones de tradició convergent destil·len somriures amplíssims aclaparades de veure -han fet salat!- que nostro Senyor, posats a fer, fins va fer comunistes guapos. Romeva, però, no frivolitza. El seu pas, valent, només s'explica pel seu convenciment que som davant una oportunitat única. "I l'hem d'aprofitar: el govern espanyol mai s'ha cregut que això anava de debò. Els hem agafat amb el pas canviat i… ara toca fer un país nou". Celebro la seva decisió -em vaig emocionar en saber-la- i celebro la decisió de tots aquells altres que superant escrúpols, han coincidit en l'excepcionalitat del moment. Des d'en Comín al pare Manel, entre molts d'altres. Amb totes les diferències ideològiques que la llista aguanta, i que van molt més enllà de les de Junqueras a Mas. I perquè ara molta gent votarà la llista malgrat que hi hagi en Mas. I molta gent que ho farà... precisament perquè hi és ell. Doncs vinga: tot just avui queden cinc setmanes per al 28S. Que és l'endemà del 27, allà on comença el país nou. Entre tots, som a punt d'aconseguir-ho!
(I tu, ja te n'has fet candidat? Ara mateix ja en som 42829… i creixent! Clica aquí!!)

La foto la vaig fer a la parada de sant Domènec: gent d'Esquerra i de Convergència, i més diversa encara. I entre ells Adriana Delgado i David Bonvehí, candidats de la Catalunya central

1 comentari:

  1. La frase destacada: "I perquè ara molta gent votarà la llista malgrat que hi hagi en Mas. I molta gent que ho farà... precisament perquè hi és ell."

    ResponElimina