dimecres, 12 d’agost del 2015

Relleu i renovació a ERC Manresa

Ben bé a les acaballes de juliol, el dimecres 29 l'assemblea local d'ERC Manresa va renovar l'executiva. Ara ho podria resoldre fent constar l'agraïment als que plegaven i el suport entusiasta als que s'hi han incorporat. Ho he fet manta vegades. Però aquest cop seré més breu, entre d'altres coses perquè m'hi trobo directament involucrat: hi sóc en qualitat de president. Seria llarg d'explicar, però hi pesen els bons resultats del 24 de maig, i la necessitat de reforçar els equips, de recuperar gent i combinar experiència i gosadia. Encara més després de la inesperada i sorprenent renúncia del nostre candidat Pere Culell a encapçalar el nou grup municipal -i plegant, literalment, del nou consistori. Fet i fet, doncs, tot un juliol curull d'entrevistes -teixint complicitats, evitant friccions, hidratant epidermis- per una decisió que em costarà les últimes plomes que conservava. Però que emprenc amb il·lusió, no sabria dir res més. Si no que la nostra proposta per liderar ERC a Manresa és una barreja d’experiència i novetat, avalada per gairebé la unanimitat dels vots. Amb el Manel Tàpia, Miquel Leon, Xavier Olivé, Enric Aloy, Alba Baltiérrez, Josep Heras, Teresa Sanchez, David Raluy i Mireia Estefanell com a representant del grup municipal. Per acabar-ho d'arrodonir, l'executiva té una versió extesa amb la col·laboració mensual d'Alba Alsina, Josep Huguet, Joan Lluís Santolària i Jordi Vidal. Consignem encara que el punt més emotiu d'aquell dimecres va ser l’ovació que es va endur Pere Culell: des de diverses intervencions li vam voler reconèixer la feina feta i bona part dels resultats de les darreres municipals. La seva presència al local, pocs dies després del comiat, fa bo aquell lema d'ERC que diu que això de la polìtica és una cursa de relleus -a vegades tan singulars com el que ens ocupa. Sigui com sigui, no voldria acabar sense fer constar també l'agraïment a la tasca de Marc Aloy, president fins aquell dia. La seva dedicació en termes quantitatius i qualitatius ha estat impressionant; també de resistència i resilència al capdavant d'un gran equip. Els que ara ens (re)incorporem,  provarem de ser-ne uns dignes successors!

La foto, d'aquell mateix vespre. El text, publicat el dissabte 8 d'agost a Regió7

Al servei de Manresa
"Ser políticament l'eina més útil, per a la majoria, per a la justícia social i la igualita d'oportunitats"
Ramon Fontdevila i Subirana, president d'ERC-Manresa

Va ser a principi de juliol que algú va suggerir-me la possibilitat de reincorporar-me a l'executiva d'ERC a Manresa, ara que estatutàriament calia renovar-la. I va afegir que, abans de respondre res, que m´ho rumiés. I bé, després de tres setmanes de converses i algunes passejades, vaig decidir que sí, que feia el pas: dinamitzar un equip nou combinant l'experiència i la renovació. Amb il·lusió renovada. Amb tot l'entusiasme possible.

Els resultats extraordinaris d'ERC Manresa el 24 de maig van generar un grup municipal nombrós. Compromès en la governabilitat de la ciutat, tot i no participar-hi directament, ara mateix. Un grup municipal potent, impulsor d'un gir social, que reclama un equip ferm al darrere que li doni suport. I això perquè els set regidors i regidores d'avui no poden ser una excepció sinó el reflex d'un canvi d'hegemonia: estem vivint uns anys històrics i el nostre paper, a més a més de generós, també necessita una elevada dosi de compromís, per tal que es conegui i s'entengui. Per tal que sigui veritablement útil als nostres objectius socials, nacionals, i de regeneració democràtica, tots tres indissociables.

Al capdavall, la imprevisible absència de Pere Culell a darrera hora, encara ve a fer més necessària la multiplicació d'esforços: per sobre de les persones, som un equip que assumeix els relleus perquè ha après a comptar amb tothom, a posar en joc tots els seus recursos. Per escoltar i fins per decidir. Compromesos fins en els aspectes més complexos de la gestió municipal des d'una perspectiva d'esquerres. Per tal d'empènyer, també, en el camí que estem fent plegats cap a la independència. Per tot això, doncs, modestament, ens hem proposat aconseguir una Secció Local d'ERC encara més dinàmica, capaç d'arribar arreu de Manresa.

Acabo: avui els objectius d'ERC ja no es xifren només en vots o militants sinó en la capacitat de convèncer, de generar idees i complicitats, d'esdevenir agents necessaris en la transformació de la ciutat i del país. Fa anys que vam deixar de ser un grup autoreferenciat. Però ara hem de fer un pas més si volem estar a l'alçada de les expectatives creades. Ser políticament l'eina més útil, per a la majoria, per a la justícia social i la igualtat d'oportunitats. Reprenem, doncs, aquest trajecte amb la voluntat d'incorporar-hi tothom qui ho vulgui. Amb l'agraïment per a tots aquells que amb el seu esforç ens hi han precedit. I convençuts que la política és una molt bona eina de participació ciutadana. També de transformació social. Per això hem estat sempre al servei de la ciutat. I ens hi trobareu també en el futur, oberts a tots aquells qui ens hi vulgueu acompanyar: estem al vostre servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada