divendres, 24 de maig del 2019

A Marc Aloy, que aquest diumenge podria ser el nou alcalde de Manresa


Benvolgut Marc:

ara farà l'any que l'assemblea d'ERC Manresa et va escollir com a cap de llista per a la nostra candidatura a les eleccions municipals del proper diumenge. I un any després, ja es pot dir que la tria ha estat un èxit. Perquè aquest any, que ha passat tan i tan depressa, ha servit per construir una candidatura àmplia i diversa, i un programa complet per a Manresa. Tu saps més que ningú totes les hores que ens ha costat, tots els esforços i subtileses que una proposta com aquesta exigeix. I encara més, el punt de valor necessari per sortir en púbic i proclamar obertament el teu desig de ser alcalde d'una ciutat "verda i dinàmica, una ciutat de trobada". Valor i també humilitat: tothom sap que aquest desig sempre va aparellat al risc de no aconseguir-ho.


I amb tot, sigui com sigui, ja et dic ara públicament que haurà valgut molt i molt la pena. Ens hem trobat per una ciutat millor, i cada dia conec més gent capaç d'acompanyar-nos en aquest trajecte. Capaç de superar el seu vot tradicional, capaç de repetir la tria del passat 28 d'abril, capaç de pensar en un Ajuntament de majories democràtiques, progressistes i republicanes. Les regidores i regidors que t'acompanyen ja són, ara mateix, un equip trenat, preparat i generós. I són molts més de 25! Tot el seu talent té al darrera un grup motor impensable fa pocs anys, de gent de totes les edats i orígens. Tan divers i plural com és Manresa!

Diumenge, doncs, sentirem altre cop les bondats d'un diumenge de primavera, i tornarem a les urnes per escollir, a més a més dels diputats europeus, els nous ajuntaments. Passejarem amb la colla pels col·legis, i tu somriuràs i notaràs la complicitat de molta gent que aquest cop —o novament— hauran fet confiança a ERC, t'hauran fet confiança a tu. No ho oblidis mai, encara menys si els resultats aquell vespre ens acompanyen. Tots els compromisos, tots els discursos de proximitat i pluralitat, de portes obertes i participació hauran de fer-se efectius. Que no sigui només un bell diumenge de primavera, sinó tot un mandat de quatre anys. Governant la ciutat per a tothom, "sigui quina sigui la seva procedència, la seva condició social o la seva orientació sexual". Sigui quin sigui el seu vot, també.

Acabo. Estic molt content d'aquest any, i em penso que el neguit d'aquestes últimes hores només el podem transformar en més compromís encara. Amb l'agraïment a tot l' #equipaloy, als més decidits i als més discrets, als anònims i als de la llista, als que potser no sabrem mai que hi són però que també compten per fer-ho possible.

Sigues sempre valent per jugar-te a cada proposta tot el teu capital polític, que cada vegada serà més gran. Mai no t'amaguis ni tinguis por. Esforça't cada dia per ser el primer a llevar-se i el darrer a anar a dormir. Fes allò que honestament creguis que s'ha de fer i no el que s'espera que facis. I evita —i fins si pots oblida— les maniobres de vol ras, les dels mediocres, les dels que somiquen, les dels que es pensen que la pilota ha de ser seva sempre. O les d'aquells que s'atorguen set setmanes de campanya abrandada i en acabat reposen perquè la revolta que prediquen tampoc els és imprescindible.

I al capdavall, estic content també perquè fa anys que sé que pots ser un molt bon alcalde, ara mateix el millor alcalde que la ciutat necessita. Per liderar equips, per sumar energies, per buscar idees allà on les idees siguin. Per trobar els recursos que ara mateix ens fan falta. Tens un encàrrec que ve de lluny, i que ens ha de dur més lluny encara. Moltes gràcies pel teu gest, a l'avançada. I diumenge trobem-nos amb aquesta majoria republicana que Manresa ja reclama.

Ramon Fontdevila i Subirana
President d'ERC Manresa


Publicat avui mateix a ManresaInfo, com a cloenda d'una campanya viscuda extraordinàriament! La foto, de l'1 de maig, el dia que vam enregistrar el vídeo al parc del Cardener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada