dimecres, 16 de maig de 2018

Marc Aloy, candidat a l'alcaldia de Manresa per ERC

Avui a ERC-Manresa hem fet una assemblea extraordinària, d'aquelles que es preparen amb meticulositat perquè tots sabem com és d'important. I això perquè avui triàvem el cap de lllista de les properes eleccions municipals. És clar que falta un any sencer, direu. Però és un any necessari, i sobre el qual cal construir un programa i un equip. I això vol idees... i temps. Vol, també, reunir persones compromeses. I la primera haurà estat el Marc, ara ja formalment candidat a l'alcaldia.

Marc Aloy i Guàrdia. Nascut a Manresa ara fa trenta-nou anys. Va fer la primària a l'Espill i la secundària al Pius Font i Quer. I, seguint una inclinació joveníssima, estudià fins a llicenciar-se en Arquitectura. També te una sòlida formació musical i un ampli recorregut associatiu que exemplifica el seu compromis amb la ciutat. I en aquest compromís, també hi entra la política, fins el punt que als 21 anys ja devia militar a ERC. Des d'aleshores que ens coneixem. I d'aquell primer posat tímid -de sempre que ha estat bon noi!- ha crescut guanyant coneixement, caràcter i responsabilitats. Va passar per les JERC i ja era present a la candidatura de 2003, quan els més arriats li vaticinàvem una regidoria de Joventut. No va ser el cas, ni tampoc el 2007 amb Ignasi Perramon o el 2011, amb Pere Culell. L'alternativa li va arribar aquest 2015 quan esdevingué regidor en un equip de set membres i -en una successió vertiginosa d'esdeveniments- tinent d'alcalde d'Urbanisme i, des de l'any passat, Tinent d'alcalde primer. I de tot se n'ha sortit, a força d'hores i paciència, també algun bony. Però amb esforç i sumant cada vegada majors complicitats.

Complicitats, sí. Ell mateix ens recordava l’aprovació del POUM, amb una àmplia majoria -22 dels 25 regidors, i només 3 abstencions. O l'execució finalment de la plaça Bonavista. O la resolució de conflictes tan enquistats com el de la Creu del Tort (una reivindicació veïnal de més de 20 anys). O encara l'inici de les obres a la Fàbrica del Salt, que permetrà a l’Associació Cultural Islàmica obtenir, després de 14 anys, la llicència definitiva de la seva mesquita. Per tot plegat avui m'he sentit orgullós de la seva candidatura. D'aquest pas endavant que el Marc fa després de mesos de converses i reflexions. Després de sospesar d'altres possibilitats o dreceres que l'Executiva local ha anat descartant per incertes, però que jo he hagut d'escoltar i destriar en la meva condició de president. Avui, doncs, hem superat un període d'interinitats i dubtes a favor d'una opció que ja té els millors pronòstics. I és que en Marc Aloy s'estima la ciutat i hi ha fet unes arrels profundes com més l'ha coneguda, com més l'ha treballada. Ara després de tres anys al govern, tots entenem que és el seu moment. I la seva voluntat de liderar un equip és sinònim de posar-se al seu servei. Feia goig escoltar-lo, amb un punt de gosadia i encara un altre de vergonya, com si encara li pesés aquella timidesa dels vint anys. Però que feia versemblant el seu perfil de persona "senzilla, treballadora i honesta. Una persona a qui li agrada afrontar nous reptes i trobar solucions a situacions conflictives. Aquesta honradesa, treball i esforç els he aplicat a tota la meva vida i ara vull destinar-los a assolir aquest nou repte col·lectivament".

Acabo. El Marc ha obtingut un amplíssim suport, en vots i en presències que no s'han volgut perdre l'assemblea. Ha tingut, doncs, paraules d'agraïment per en Marc Sanglas i Isaac Peraire, per Mirella Cortès i Albert Mulero. Per a tots els membres del grup municipal i de l'executiva. També la família. O els presos i exiliats tan injustament apartats. Per això, m'ha agradat que en aquest torn d'agraïments el Marc esmentés Oriol Junqueras i la carta que aquest mateix li va fer arribar fa pocs dies: el desig de fer d'ERC un partit "obert i transversal, que sigui capaç d’aglutinar persones de diverses edats, procedències i condicions". No ho podríem entendre d'una altra manera. Homes i dones honestes disposades a treballar per consolidar la República des del municipalisme. Al capdavall es tracta de redibuixar una candidatura que sigui el reflex de la societat a qui volem representar. Per repensar la ciutat i millorar-la, per posar-la al servei de tothom. Talment aquesta República que anem fent des de la base i on hi haurem de cabre tots.

Per al Marc, doncs, i des d'ara mateix, els millors auguris: ens trobarà sempre al seu costat.

La comissió organitzadora, formada per Miquel Àngel Alfaro, Manel Tàpia i Alba Alsina ha comptabilitzat 42 vots de la cinquantena de presents, tots ells amics o militants d'ERC Manresa. D'aquests 36 han estat favorables i només hi ha hagut sis vots en blanc. La mateixa assemblea ha aprovat la Comissió de candidatures que formaran el mateix candidat a l'alcaldia -Marc Aloy- així com Alba Alsina, Enric Aloy, Clara Llorens (JEC) i jo mateix com a president de la secció local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada