dimarts, 24 de maig del 2016

ERC Manresa, un any després d'aquelles municipals

Ho hem comentat manta vegades: els resultats extraordinaris d'ERC Manresa el 24 de maig de 2015 van generar un grup municipal important, reflex d'un canvi d'hegemonia arreu del país, que es va comprometre en la governabilitat de la ciutat, tot i no participar-hi directament. En acabat, hem passat un parell més de convocatòries electorals i fins i tot, després d'una anàlisi serena, hem formalitzat la participació en el govern municipal de la ciutat, per tal d'avançar més decididament en els nostres objectius socials, nacionals i de regeneració democràtica, tots ells indissociables. No cal dir que això és un repte i també un risc: governar implica una avaluació permanent que posa a prova la capacitat d'ERC Manresa a l'hora de generar idees i complicitats, d'esdevenir agents necessaris en la transformació de la ciutat i del país. Però eren un repte i risc indefugibles, que no admetien més dilació. Fet el pas, ara la recomanació és sobretot la de no adormir-se. Perquè ja ha passat un any d'ençà les darreres municipals, i cent dies de govern a la ciutat...  Al butlletí d'ERC-Manresa ho vaig comentar així: 

Els cent primers dies
Després d'una llarga gestació, ERC-Manresa es va incorporar formalment al govern de la ciutat el primer de febrer, al costat de CDC. Això vol dir, més que menys, que ja han passat cent dies. I han passat depressa, com acostuma a passar el temps polític: al costat de les mancances en recursos econòmics o humans -la plantilla i el pressupost!- la veritat és que allò que acostuma a trobar-se més a faltar sovint és el temps; el temps i... les idees. Sigui com sigui, després d'aquestes primeres setmanes de gràcia on les nostres regidores i regidors han ocupat prou espai informatiu, han arribat també les primeres ensopegades, els malentesos o -ai!- les descobertes impensables, com ara el cas del Parc central. No cal avançar-se a les valoracions que, formalment, farem en assemblea abans de les vacances d'estiu. Estic segur que seran diverses i amb molts matisos. Però, fins aleshores, sí que voldria destacar almenys dues coses: d'una banda, el nostre compromís, que és ferm i a prova de les tempestes governamentals. I de l'altra, la implicació del conjunt de regidors que, ara mateix, és en cos i ànima i que, sens dubte, esdevindrà un equip cada vegada més rodat i eficient. Enmig dels esgarips o alguna sorpresa, doncs, nosaltres hem vingut a treballar. Aportant idees noves i fins un punt de major dinamisme. Han passat cent dies, tot just. I, doncs, si hem de fer cas als primers resultats, bé podem dir que la nostra colla apunta maneres…

La foto, del Facebook d'ERC, avui mateix. No es pot negar que els set regidors i regidores fan cara d'equip. I mira que construir equips és allò que costa més! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada