dilluns, 29 de setembre del 2014

Avui tots a plaça: ara és l'hora, catalans!

El tempo s'accelera, i d'aquest setembre ens en queden una col·lecció més que notable d'esdeveniments. I això fins el darrer dia quan, a punt d'enllestir el butlletí mensual d'ERC Bages, encara ha calgut redactar un apunt per a la convocatòria, demà mateix i arreu del país, al davant de cadascun dels ajuntaments. No ens podem arronsar!

Perquè volem ser lliures, i volem un nou país: 
omplim avui les places de cada ajuntament.

Hem viscut tot un cap de setmana penjats de l'emoció: la convocatòria de la consulta, signada pel MHP, solemne i compartida, ens acarava a un temps històric. Teníem la pregunta i teníem calendari però és des d'aquest dissabte que tenim també Llei de consultes i, en ferm, la Convocatòria pel 9N. Tot escrupolosament democràtic, tot absolutament legal en els termes. I doncs, què ha passat? No res: tots aquells pronòstics s'han fet realitat. I el govern espanyol, destralerament i amb presses, des de l'orgull ferit i sense arguments, prova d'evitar amb el recurs de la por i les amenaces allò que és un episodi polític indeturable i compartit per la majoria dels catalans: volem votar, sí i sí. I el 9N, votarem!

Avui dimarts, doncs, avançarem l'inici de la campanya "Ara és l'hora" que impulsa l'ANC i Òmnium, amb CDC, ERC i la CUP. I ens trobarem plegats, davant tots els ajuntaments del país, a les set de la tarda, de manera unànime. Al darrera hi ha un mandat democràtic expressat per la ciutadania de Catalunya que ningú -ni el Tribunal Constitucional!- no ens pot suspendre. No podran doblegar aquest desig de llibertat, no podran esborrar aquest trajecte d'absoluta normalitat democràtica. Ras i curt: volem votar. I el 9N, votarem!

I és veritat que no serà fàcil, i que només ens tenim a nosaltres per acabar aquest camí. Però junts podrem resistir tots els atacs, podrem evitar totes les provocacions, podrem desenmascarar totes les mentides, podrem vèncer tots els temors. Per això, ara que el conflicte és obert, cal que ens mantinguem plegats, ferms i serens aquí on hem arribat. Valents i decidits. Tossuts. I no podran res contra nosaltres!

Perquè volem ser lliures, i volem un nou país: omplim avui les places de cada ajuntament. I preparem-nos. Perquè aquest 9N…  i tant que votarem!

Publicat el dimarts 30-IX al butlletí d'ERC Bages, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada